Lezingen rond voeding en gezondheid

Gezondheid heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Het bepaalt hoe wij als individu maar ook als groep functioneren. Dus willen we er niet alleen naar streven om als individu gezond te zijn maar ook als groep, als familie, vriendenkring, buurt, bedrijf. En in het groot, als samenleving. De lezingen en workshops zoomen in op de impact van voeding op de gezondheid en geven inspiratie op welke manier we ieder voor zich én gezamenlijk een ander pad in kunnen slaan.

Wat zullen we eten voor een lang, gezond en vitaal leven?

Borrelt er een verlangen om…

in een omgeving te leven waarin gezondheid en vitaliteit de boventoon voeren.

chronische ziekten een halt toe te roepen.

structureel gezonde voeding aan te bieden binnen het bedrijf, c.q. organisatie.

mensen structurele handvaten te kunnen geven in het proces van vitaal leven en ouder worden.

Mijn naam is Marjo Disseldorp en ik gebruik in mijn bedrijf de kracht van voeding. De impact van chronische ziekten op de maatschappij is groot. Echter, met meer kennis over de impact van voeding en leefstijl op de gezondheid hebben we de mogelijkheid onze leven anders in te richten. Mijn motto: ‘Laten we uitgaan van kracht. Laten we, in het klein, proberen, op alle vlakken, ons eigen leven gezonder te maken. In onze direkte omgeving, laten we elkaar stimuleren. En in het groot, laten we onze maatschappij net iets anders inrichten zodat het vanzelfsprekend is dat we gezond en vitaal zijn. Graag draag ik aan dit proces bij.

Inspiratie Lezingen

De Blue Zones

Voor groepen, bedrijven

Een luchtige inleiding
op een niet altijd gemakkelijk te bespreken onderwerp:
ons voedingspatroon.

De Blue Zones zijn gebieden in de wereld waar mensen op een gezonde manier oud worden. Zonder veel chronische fysieke en mentale ziekten. Er zijn overeenkomsten in leefstijl waar we veel van kunnen leren. Overeenkomsten op het gebied van hoe ze samen leven, hoe ze bewegen, zich voeden, ontspannen…

In deze presentatie zoomen we vooral in op ‘Voeding’. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de eetgewoonten in de diverse Blue Zones. Hoe verhoudt dit zich tot het algemene westerse voedingspatroon. Of tot de vele voedingswijzen die hier populair zijn, zoals b.v. het koolhydraatarm, mediterraans, ketogeen, paleo, omnivoor en vegan eetpatroon. Komt dit voedingspatroon overeen met wat aanbevolen wordt door het Voedingscentrum?

Met als allerbelangrijkste doel: wat kunnen wij leren van de mensen die meer dan 100 jaar worden zonder veel chronische aandoeningen? En hoe maken wij deze ideeën concreet?

Het Microbioom

Voor groepen, bedrijven

De ‘Microbioom’ presentatie is geschikt voor groepen die al vertrouwd zijn met het onderwerp ‘voeding en gezondheid’  en iets meer de diepte in willen. 

In de media en de wetenschappelijke literatuur is veel aandacht voor het microbioom. Bacteriën, virussen en parasieten in ons lichaam die nu een keer niet zorgen voor ziekten maar vooral voor gezondheid. De soort en de verscheidenheid van micro-organismen spelen een rol in het ontstaan van chronische ziekten. Eetgewoonten beïnvloeden de diversiteit van micro-organismen.

In deze presentatie gaat de aandacht naar de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen rond voeding, microbioom en gezondheid. Hoe verhoudt het westerse voedingspatroon zich tot de soortenrijkdom van micro-organismen in onze ingewanden? En hoe zit dit met het koolhydraatarm, ketogeen, omnivoor en vegan eetpatroon.

Met als allerbelangrijkste doel, wat kunnen wij leren van de wonderlijke werking van deze micro-organismen. En wat kunnen we doen zodat wij optimaal hiervan kunnen profiteren. En hoe maken wij deze ideeën concreet?

Praktische informatie

Voor wie: de lezingen richten zich op een breed publiek. Ze kunnen aangevraagd worden door vriendenkringen maar, ook door besturen van stichtingen / verenigingen, organisaties, vriendenkringen, bedrijven en overheidsinstanties.

Programma: het totale programma duurt ongeveer 2 uur en bestaat uit een interactieve presentatie en een workshop. Het doel van de workshop wordt in overleg bepaald. Het resultaat is het ervaren van een gevoel van empowerment. Een innerlijke kracht waarmee we aan het roer gaan staan van de eigen – en maatschappelijke – gezondheid.

Locatie: de lezingen en workshops worden op een locatie naar keuze gegeven. De aanvrager van de lezing zorgt voor de zaal, beamer en scherm.

Kosten: voor vriendenkringen en niet-commerciële verenigingen en stichtingen bedragen de kosten € 250,00, exclusief btw en reiskosten van € 0,25 per km. E.e.a. inclusief voorbereiding en voorbespreking. Voor bedrijven wordt een offerte op maat gemaakt.

Aanvragen lezingen: voor meer informatie of aanvraag van een lezing klik op onderstaande button en laat uw gegevens achter. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op. Bellen kan natuurlijk ook. Telefoon: 06-12618904.

Ervaringen andere klanten

‘… Marjo’s onderzoek is diepgaand en haar lezing zeer goed te volgen. Een oude dag als mensen in de Blue Zones die hebben kan dus ook voor ‘gewone Westerse mensen’ weggelegd zijn! Zij bood mij een hoopvol perspectief. Een aanrader, deze lezing!…’

John

‘… Heel veel inspiratie en kennis opgedaan…’

Wesley

Vragen?

Stel ze hieronder en je hoort spoedig van mij.

14 + 11 =