Rauw & Raw workshop

Rauw & Raw workshop

Een dag gewijd aan meer rawfood* ofwel rauw voedsel* op je bord. In de vorm van salades, sauzen, kiemen, microgroenten, sappen en pizza’s. Ja, je verstaat het goed: ‘Pizzaaa’s!!! Je zult gaan horen wat de wetenschap zegt over dit voedingspatroon in relatie tot de gezondheid. Je gaat leren kiemen en microgroenten telen. En je gaat kijken, doen en ervaren welke elementen uit de rawfood keuken jou aanspreken. Op een prachtige locatie midden in de natuur van de Weerribben. Onder de bezielende leiding van voedingsdeskundige Marjo Disseldorp.

Data 2024: 31 augustus / 30 november en op aanvraag.

* de termen rauw voedsel, rawfood, rauw- en/of raw voedingspatroon worden in de tekst door elkaar gebruikt. Geen goed Nederlands woord dekt de lading van deze heerlijke, kleur- en nutriëntrijke keuken. ‘Rawfood’ klinkt trendy en lijkt niets met echte voeding te maken te hebben. En ‘rauw voedsel’ heeft een associatie van niet appetijtelijk konijntjes voer. En dat terwijl je, eenvoudig en culinair, de heerlijkste gerechten kunt maken. Bij gebrek aan beter zijn de termen maar wat door elkaar gehusseld. Waar het op neer komt is dat de basis ingrediënten bij bereiding niet warmer worden dan ongeveer 40°C.

Voel jij het verlangen stil te staan…

Stil te staan bij de impact van meer rawfood op je gezondheid? Deze dag is voor ieder die…

– nieuwe ideeën op wil doen rond lekker en gezond eten.
– nieuwsgierig is naar de keuken technieken binnen de rawfood keuken.
– thuisteler wil worden op het gebied van kiemen en microgroenten.
– meer wetenschappelijke informatie wil over de relatie tussen gezondheid en een rauw voedingspatroon.
– behalve luisteren, praten en uitwisselen ook lekker aan de slag wil.

En…voor ieder die van pizza’s houdt,

Allen, wees van harte welkom.
Marjo Disseldorp

Wat kun je deze dag verwachten?

Rauw voedsel, gezondheid en wetenschap. Je gezondheid een boost geven met meer rauw voedsel. Is dat mogelijk? Wetenschappelijk onderzoek staat nog in de kinderschoenen. Maar zeker is er een positieve relatie te zien tussen de consumptie van rawfood en gezondheid. Bij de consumptie van een gezond raw voedingspatroon wel te verstaan. Want zeker zijn er aandachtspunten. We gaan op beide aspecten in: de wetenschap en de aandachtspunten.

Een heerlijk verrassende raw lunch. Bij mooi weer heerlijk buiten, in de prachtige natuur van de Weerribben.

Microgroenten en kiemen. Hoe kun je thuis gemakkelijk tarwegras en zonnebloem- microgroenten telen. Verder gaan we aan de slag met het telen van kiemen. Welke methodes zijn er en wat werkt het beste?

Pizzaaaa. We gaan de allerlekkerste pizza maken. In een droogoven. En opeten natuurlijk.

Trainer

Marjo Disseldorp:  Rawfood heeft een bijzonder plekje in mijn hart. Het volgen van een rauw voedingspatroon met een accent op de consumptie van veel groene sappen en kiemen, heeft een boost gegeven in de genezing van de ziekte Carpaal Tunnel Syndroom. Het heeft mij op het gebied van gezondheid veel gebracht. Nu, 8 jaar later, eet ik nog steeds zo’n 50-60% raw. Nog steeds teel ik tarwegras in mijn huis, kiem ik veel, drink ik groene sappen en maak ik de heerlijkste raw maaltijden. Gewoon omdat ik me er helder en goed bij voel. Daarnaast eet ik ook ‘gewoon’ gekookt. Wanneer jij nieuwsgierig bent hoe je je eigen gezondheid positief kunt beïnvloeden met meer rauw voedsel dan ben je bij mij aan het goede adres.

Opleidingen op het gebied van rawfood

2021-2022: Certificate Educator Mastering Raw Food Nutrition
Opleiding gericht op macro- en micronutriënten in een rauw voedingspatroon.

2020-2021: Certificate Hippocratic Lifestyle Mentor
Coachingsopleiding gericht op het implementeren van een leefstijlprogramma ter preventie van chronische welvaartsziekten.

Wat neem je mee

Kennis over de invloed van meer rauw voedsel op je gezondheid.

Kennis over het binnenshuis telen van kiemen, tarwegras en zonnebloem-microgroenten.

Antwoord op al je vragen rond rawfood.

Tips hoe je rauw voedsel meer in je dagelijks leven kunt toe passen.

Recepten van de lunch en pizza.

Praktische informatie

Waar: de dag wordt gehouden in de Imme, centrum voor yoga en voeding. Een kleinschalige retreat centrum in de magische natuur van de Weerribben.

Voor wie: voor iedereen. Het weekend is dus ook geschikt voor mensen die dierlijke voeding eten maar zich willen verdiepen in meer raw – rauwe plantaardige voeding. De locatie is helaas slecht bereikbaar voor minder validen. 

Prijs: € 110 per persoon. De kosten betreffen de overtocht naar en vanaf de locatie, het inhoudelijke programma en twee maaltijden, fruit, koffie en thee.

Data 2024: 31 augustus / 30 november.
Ook op aanvraag wanneer je je met een groep van 6 of meer personen aanmeldt.

Tijd:  10:00 – 18:00 uur. 

Aantal deelnemers: maximaal 8 personen.

Taal: Nederlands.

Maaltijden: raw – rauw plantaardig. Met allergieën wordt rekening gehouden.

Bereikbaarheid: de accommodatie zelf is alleen met de fiets of lopend bereikbaar. Wanneer je met de auto komt word je vanaf de parkeerplaats met de boot opgehaald. Na een 10 minuten lange vaartocht kom je aan op de plek van bestemming. OV (station Steenwijk, vandaar met een van de andere deelnemers meerijden).

Adres groepsaccommodatie: De Imme, Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Adres Parkeerplaats: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg.

Wat zeggen anderen…

‘…Wat een verrukkelijke pure smaken…’

Petra

‘…Zeer verrassend om te zien hoe je met deze stijl van eten zoveel verschillende gerechten kunt maken…’

Mark

‘… Marjo is een bevlogen vrouw, weet veel over de relatie tussen voeding en gezondheid. Ze is geïnteresseerd in ieders verhaal en stimuleert je van daaruit stappen te nemen…’

Annelies

Wil jij een gezonder en vitaler lichaam?

Voel jij verlangen stil te staan

bij wat rawfood voor jouw gezondheid kan betekenen?

Wees van harte welkom bij de Rauw Raw workshop!

Vragen?

Stel ze hieronder en je hoort spoedig van mij.

12 + 6 =