Aan Het Roer – Retreat

Aan Het Roer van je gezondheid

Een weekend gewijd aan het pad van nieuwsgierigheid naar je eigen gezondheid. Over de grote impact van volwaardig plantaardige voeding, yoga en mindfulness. Met plantaardige kookworkshops, lezingen rond voeding en gezondheid, Kundalini Yoga en meer. Op een prachtige locatie midden in de natuur van de Weerribben. En onder de bezielende leiding van voedingsdeskundige Marjo Disseldorp en Kundalini Yoga docent Wim Liesker.

Data 2024: 3-5 mei / 12-14 juli / 19-21 juli / 2-4 augustus / 16-18 augustus / 20-22 september.

Voel jij het verlangen stil te staan…

Stil te staan bij de impact van voeding en yoga op je gezondheid?
Dit weekend is voor ieder die gezond wil eten en leven,
maar niet weet hoe dat aan te pakken, of er nog niet aan toegekomen is,
of het geprobeerd heeft maar stukgelopen is.
Voor ieder die een stimulans nodig heeft.

Allen, wees van harte welkom.
Marjo Disseldorp & Wim Liesker

Wat kun je dit weekend verwachten?

Kennis

Je gaat je dit weekend op vele manieren voeden. Onder andere met kennis. Je gaat antwoord krijgen op vragen als ‘Met welke eenvoudige aanpassingen in leefstijl kom ik daadwerkelijk aan het roer van mijn eigen gezondheid?’, ‘Hoe en waarom werkt plantaardige voeding anders dan dierlijke voeding in mijn lichaam?’, ‘Op wat voor manier beïnvloedt het microbioom mijn gezondheid?, ‘Oud worden zonder chronisch ziek te worden, hoe doen mensen dat en hoe doe ik dat? Maar ook ‘Wat is de impact van verstilling, verbinding en yoga?’ Je gaat voelen wat bij jou inwendig resoneert. Wat jij waardevol vindt en hoe jij je eigen nieuwsgierigheid en zelfredzaamheid rond je gezondheid kan stimuleren.

Culinaire én eenvoudige maaltijden

We beginnen het weekend met een culinaire 4-gangen maaltijd. Ontspannen en lekker genieten van de diverse smaken uit de plantaardige wereld. Daarna richten we ons op de vraag ‘Hoe kun je op een eenvoudige manier maaltijden bereiden die én lekker zijn én volwaardig in nutriënten’. Maaltijden die gemakkelijk in te passen zijn in een druk dagelijks leven. Hiervoor duiken we ook gezamenlijk de keuken in.

Bourgondische burgers maken

In één van de twee kookworkshops ga je eenvoudige en super lekkere plantaardige burgers maken. Thuis kun je vanuit een aangereikt basisconcept gaan improviseren. Hier werken we met behulp van aantal beproefde recepten. En we gaan ze natuurlijk opeten tijdens de lunch. Met heerlijke sauzen.

Kruidenmengsels maken

Wanneer je even geen tijd hebt hét geheim om een eenvoudige maaltijd super lekker te maken. Ze geven je maaltijd in een paar seconden cachet, variatie en een onverwachte rijkdom aan smaken. Hier gaan we enkele wat onbekende kruidenmelanges maken. En proeven wat ze doen natuurlijk.

Kundalini Yoga en Mindfulness

Meerdere factoren spelen een rol in het verkrijgen van een gezond lichaam. In het Aan Het Roer retreat beginnen we de dag, optioneel, met een koude douche of een plons in het buitenwater. Daarna gaan we de yogastudio in voor een Kundalini Yoga sessie om het lichaam wakker en energiek te maken. Mindfulness oefeningen zijn verweven door het gehele weekend. Ze helpen je te ontspannen en zorgen ervoor dat je dicht bij je zelf en in het hier en nu blijft. 

Als met vrienden

Het retreat wordt gegeven in kleine groepen van 6-8 personen. Hierdoor is persoonlijke aandacht mogelijk en wordt het al snel gewoon gezellig. Alsof je met een stel vrienden een weekendje uit bent.

De natuur in

Je bent hier in het waterrijke natuurgebied de Weerribben. Onderdeel van het grootste moerasgebied van heel Europa. Natuurschoon en stilte voeren hier de boventoon. In de vrije tijd staan kajakken en fietsen tot je beschikking om de natuur in te duiken. Naast fietsen en kanoën kun je hier ook wandelen en, natuurlijk, zwemmen.

Trainers

Marjo Disseldorp:  Het is zo geweldig te ervaren wat je jezelf kunt geven aan gezondheid en levenslust door iets aan je voeding en leefstijl te veranderen. Is er een reden waarom we dat niet zouden willen? Meer levenslust, meer gezondheid? Ik ben gepassioneerd over de werking van voeding, voedingsgewoonten en leefstijl en help jou graag om aan het roer van je eigen gezondheid te komen staan.  Meer lezen

Wim Liesker: Ik ben een verbinder, gefascineerd door het mysterie van de kosmos en sedert 2011 Kundalini Yoga docent. Met hart en ziel ben ik toegewijd aan het proces van de ontwakende mens. Het proces van verlichting. In de Aan Het Roer weekenden geef ik Kundalini Yoga sessies gericht op het meer levend en sensitief maken van lichaam en geest. Zodat het lichaam wakker wordt en diepgelegen wijsheden in jou meer voelbaar zijn.

Programma

Vrijdag
15:00 uur: Aankomst op parkeerplaats, boottocht naar De Imme
16:00 uur: Introductie en kennismaking
18:00 uur: Culinaire maaltijd
19:30 uur: Programma: ‘De diepte in met het voedingspatroon in de verschillende Blue Zones*, aanbevelingen Voedingscentrum en de diverse actuele voedingspatronen (b.v. ‘gewoon normaal’, omnivoor, carnivoor, vega(n), paleo, keto.)  * Blue Zones zijn gebieden in de wereld waar de meeste mensen gezond heel oud worden. Zonder chronische ziekten en zonder medicatie.

Zaterdag
7:00 uur: Yoga
8:30 uur: Ontbijt
9:45 uur: Programma: ‘De diepte in met het microbioom in je darmen en de relatie tot je gezondheid.’
11:30 uur: Yoga
12:30 uur: Lunch
13:30 uur: Vrije tijd met gelegenheid om de natuur in te gaan
16:00 uur: Kookworkshop
18:00 uur: Diner
19:30 uur: Nader in te vullen
21:00 uur: Meditatie

Zondag
7:00 uur: Yoga
8:30 uur: Ontbijt
9:45 uur: Kookworkshop
11:30 uur: Yoga
12:30 uur: Lunch
13:45 uur: Zelfonderzoek
14:15 uur: Evaluatie
Uiterlijk 15 uur: Vertrek.

Waar ben je

Je verblijft in de Imme, een kleinschalig retreat centrum in de magische natuur van de Weerribben. De accommodatie is alleen met de fiets of lopend bereikbaar. Wanneer je met de auto komt ga je vanaf de parkeerplaat met de boot verder. Na een 10 minuten lange vaartocht kom je aan op de plek van bestemming.

De Imme is omringd door natuur en stilte. De nachthemel is er pikdonker en bezaaid met sterren en planeten. Een plek om te dromen, stil te staan en verder te kijken. Maar vooral een plek om gewoon te zijn.

Wat neem je mee

Kennis over hoe voeding in je lichaam werkt.

Daadkracht om je voedingspatroon onder de loep te nemen en stappen te zetten voor een gezonder en vitaler leven.

Alle recepten van de maaltijden en kookworkshops.

De kruidenmengsels die je gemaakt hebt.

Uitwerking van de Kundalini Yoga sessies.

Tips hoe een gezond voedingspatroon in je dagelijkse leven toe te passen.

Tips hoe eenvoudig en lekker meer plantaardige voeding te eten.

Een uitgerust lichaam en een opgeladen geest.

Praktische informatie

Prijzen: € 505 (privé eenpersoonskamer) en € 430 (gedeelde kamer. Er is een twee persoons- en een drie persoons kamer). De kosten voor het Aan Het Roer-weekend zijn ‘all-in’. Het totale inhoudelijke programma, twee overnachtingen (inclusief beddengoed, handdoeken, badjassen), gebruik van aanwezige kajakken en fietsen, en alle maaltijden/fruit, koffie en thee.

Data: 3-5 mei / 12-14 juli / 19-21 juli /2-4 augustus / 16-18 augustus / 20-22 september 2024.

Wanneer: vrijdag 15:00 uur tot en met zondag uiterlijk 15:00 uur.

Voor wie: voor iedereen. Het weekend is dus ook geschikt voor mensen die dierlijke voeding eten maar zich willen verdiepen in meer plantaardig. De locatie is niet gemakkelijk bereikbaar voor minder validen.

Aantal deelnemers: maximaal 6-8 personen.

Taal: Nederlands.

Maaltijden: plantaardig. Met allergieën wordt rekening gehouden.

Bereikbaarheid: per auto of OV (station Steenwijk, vandaar met een van de andere deelnemers meerijden). Vanaf een parkeerplaats in de buurt word je opgehaald met een boot. Na een vaartocht van ongeveer 10 minuten arriveer je bij de Imme. Adres groepsaccommodatie: de Imme, Oudeweg 113, 8376 HS  Ossenzijl. Adres parkeerplaats: Kalenberg Noord 2, 8377 HC  Kalenberg.

Wat anderen zeggen over dit retreat

‘…Er is goed nagedacht over de opzet van het retreat waarbij  yoga, kennisdeling, zelf plantaardig koken in de workshops en genieten van de prachtige, serene omgeving in balans waren tijdens het weekend. Daarnaast zijn we als groep verwend met heerlijke maaltijden die Marjo maakte en voelt de gastvrijheid en hartelijkheid als een warme deken. Van het begin tot het einde een rijke ervaring…’

Anneke

‘…Over 4-6 augustus 2023 retreat ‘Aan Het Roer’, met 6 deelnemers. Wat viel me op: hele open, diverse groep, dat maakte het extra inspirerend. Het aanbod van Marjo: stukje theorie, vanuit haar eigen ervaring met plantaardige voeding en gevoed door wetenschappelijk onderzoek én zelf aan de slag in haar geweldige keuken. Tussendoor verzorgde zij ontbijt, lunch, diner: zó rijk en mooi opgediend, feestje om daar aan tafel te zitten. Twee maal daags van Wim de kundalini-yogalessen maakte mijn spieren los en gaf rust en energie tegelijk. Mijn huid was heel blij met het dagelijkse zwemmen in de veengracht. Die gracht ligt voor de deur! ‘De Imme’ is dan ook alleen met boot of fiets te bereiken, het is een oase van rust. Een plek, met veel liefde door Marjo en Wim opgebouwd. Met inspiratie, alle recepten (inmiddels al een paar uitgeprobeerd, mmm) en topfit weer naar huis gegaan…’

Anneke

‘… Heel veel kennis en inspiratie opgedaan. Verder viel het me op hoe gul jullie zijn. Hoewel biologische ingrediënten behoorlijk duur zijn was de tafel hier altijd zeer gul gedekt. Ook vond ik het heel bijzonder om te zien hoe jij Marjo iemand volledig in zijn/haar waarde laat. Waardoor je helemaal jezelf kunt zijn en door verbinding kan maken tot datgene dat je echt wilt leren…’

Wesley

Wil jij een gezonder en vitaler lichaam?

Voel jij verlangen stil te staan
bij wat voeding en yoga voor jouw gezondheid kan betekenen?

Wees van harte welkom bij Aan Het Roer!

Vragen?

Stel ze hieronder en je hoort spoedig van mij.

14 + 12 =